12.11.2009

Otsikko

Lonkka

Kokeiltiin ilmalastaproteesia eilen, kun saatiin se toimimaan. Lonkka ja kaikki muutkin jalan lihakset on niin väsyneitä, että niille ei vielä kestä varata painoa. Onhan ne kyllä jo kohta neljä kuukautta olleetkin täysin levossa, että kai palautuminen vie aikaa. Oli hyvinkin erikoinen tunne kuitenkin nähdä peilistä kuinka pystyi jotenkuten seisomaan kahdella "jalalla".

Jakso

Kuntoutusjakson pituutta lyhennettiin neljästä viikosta kahteen ja puoleen. Minun ei kuulemma ole hyötyä täällä sairaalassa olla ja passivoitua, kun kerran yksityiselläkin puolella pyörii fysioterapia. Palataan kuulemma asiaan sitten kun saan proteesin sovitteille ja alkaa totinen kävelyn opettelu. Kipupoliklinikalla kävin myös tänään ja sieltä laitettiin hakemus ihonalaisen kipusimulaattorin hankkimiseksi. Menee kuulemma ainakin puoli vuotta ennen kuin sitä pääsee kokeilemaan, ja jos kivut on siihen mennessä lieventyneet tai hävinneet niin hakemus vedetään takaisin.

Sali

Toissa päivänä tein vatsa- ja selkälihasharjoituksia mutta en muistanu venytellä, joten eilen piti keskittyä lähinnä käsiin. Tänään taitaa olla vuorossa sekalainen osuus. Altaalla olen päässyt käymään nyt kahdesti, uiminen onnistuu jotenkuten, ja tuntuu että tynkään saa vedessä helpommin liikettä kuin kuivalla maalla. Menee myös hyvin kuntoliikunnasta nyt kun ei vielä pysty kävelemään eikä pyöräilemään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti