22.11.2010

Arkikäyttö

Kävely

Jonkin verran on päässyt jo proteesitreeniä lisäämään. Puoli tuntia pitäisi vähintään kävellä joka päivä, mutta saa tuntojen ja tyngän kestävyyden rajoissa käyttää enemmänkin. Kävely sujuu kohtalaisen hyvin yhden kepin avustuksella, ja muutamia askelia on tullut kokeiltua kokonaan ilman tukeakin. Autoilu on ongelmallista, sillä kun oma polvi ei taivu, ei proteesi paikallaan ollessa mahdu autoon. Tähän tulee ehkä joskus auttamaan narkoosimanipulaatio, mutta siihen on vielä aikaa.

Pyörän odotus

Ei ole pyörää näkynyt. Pariin kertaan on toimittaja soittanut, ja sanonut päivän jolloin yörä tulee, mutta sitten ei olekaan mitään kuulunut. Kärsivällisyyttä vaatii siis tämäkin kuten lähes kaikki muutkin asiat tämän jalattomuuden kanssa.

2.11.2010

Kävelyt

Harjoitukset

Nyt on jalka, joka tosiaan toimii. Siltä ainakin nyt tuntuu. Proteesia saa käyttää jopa vartin päivässä. Kävely sujuu aika hyvin, kun pitää terveen jalan puolella kyynärsauvan apuna, niin paljoa ei ole vielä luottoa että uskaltaisi ilman keppiä kokeilla. Ongelmana on oma polvi, sillä proteesin polvi kyllä taipuu, mutta oma ei. Lääkäri sanoi että narkoosimanipulaatiota polvelle pitää odottaa ainakin vuosi, että tyngän luut vahvistuvat.

Pyörä

Viikko vielä, ja pääsee veivaamaan. Sharkki on perjantaina Suomessa, ja todennäköisesti maanantaina Oulussa. Toivottavasti ei kovin paljoa sada lunta ennen sitä että pääsee kokeilemaan.